Thursday, March 17, 2011

Son Çerşenbe Günü Tebrizde Ne Oldu?

Son Çerşenbe Günü Tebrizde Ne Oldu?
Arif Keskin
15 Mart son Çerşenbe günü Tebrizden gelen video görüntüleri çox anlamlı. Yüzlerce insan “türk dilinde medrese-olmalıdır her kese” kimi milli şuarlar verir. İnsanların rejimle çatışma/dergir olma niyetlerinin olmadığı görsenir. Niruy-e intizaminin ( güvenlik Güçlerinn) motorları gelince qalbalıq  yavaş yavaş dağılır.
-Günlerdir Tebrizi küçeye çekmek isteyirler. Ancaq olmur. Niye olmadığını bu video görüntüleri gösterdi. Bu video Tebrizin hanki hedef ve şuarlarla  meydana geleceyini gösterir. Azerbaycanlıların haqlı isteklerine göz yumanlar ve ona qarşı çıxanlar dünyanın deyişdiyini anlamırlar.
-“Ne solçuyam ne sağçı milletçiyem milletçi” şuarı rehmetli Ali Tebrizlini xatırlatsa da, ancak  burdaki sol ve sağ kelimesinden meqsed islahteleb(reformcu) ve usulgeralardır(muhafazakar) . “Ne solçuyam ne sağçı milletçiyem milletçi” milli herekatın istiqlalını ve üçüncü cebhe kimliyinin tesbitidir.
- İki-üç hefte önce “ son çerşenbe varlığımızi gösterelim” teklifi edildiyinde bezi dostların nigarançılıqları var idi. Bu görüntüler o nigarançılıqlara yer olmadığını gösterdi. Azerbaycan milletnin istekleri ve şuarları o qeder ferqlidir ki onu musadire etmek mümkün deyil.
- Varlığımizi göstermenin menası feqet miting, gösteri, üsyan ve çatışma deyil. Son çerşenbeki gelişmeler bunu gösterdi. İnsanlarımıza her hanki bir şekilde zerer gelmeden analamlı bir iş gerçekleşdi.Bizim emeli imkanlarımızın geniş olduğunun ferqinde olmalıyıq.
-Milli herekatımız son çerşenbe günü bundan daha güçlü özünü gösterseydi onun tebliğatı tesiri çox ferqli olacaqdı. Hamıya çox yaxşı cevab verilecekdi. Azerbaycan milletinin sukutunun menası hammıya daha aydın  anlaşılacaqdı.
- Merkeziyetçiler Azerbaycanın sukutunu da  musadire edirler. Biz Azerbaycanın sukutunun musadire edilmesinin de qabağını almalıyıq. Son çerşenbedeki gelişmeler sukutumuzu musadire edenlere böyük cevabdır. Biz bu işleri daha ferqli şekillerde tekarar etmeliyik.
- Son çerşenbe gösterdi ki, milli herekatımız hezine vermeden öz  varlığını ve şuarlarını dünyaya duyuracaq imkanları yaradibler. 
- Hicri-Şemsi tezeilinin onüçüncü günü (13-ücü günü) bizim üçün yene önemli gün olabilir. Tezeilinin onüçüncü günü Azerbaycanın musiqisi ve edebiyatının şöleni/ceşni günü olabiler. Her şeher özü öz coğrafi şeraitine göe uyqun yerler seçebiler. Daha kiçik Babek qalası tecrübesini yaşaybilerik. Bu şölen siyasi şuarlar vermeden de olabiler. Önemli olan  o gün Azerbaycan musiqi ve edebiyatını teneffus etmek. Xaricde de o gün musiqi ve edebiyat geceleri qurulabiler.
http://www.youtube.com/watch?v=JMR9-ETk5kE

No comments:

Post a Comment